Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem, grzybami i kapustą
Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, ostudzone mielimy na sitku o małych oczkach. Kapustę kiszoną gotujemy w osobnym garnku, ostudzoną odciskamy z nadmiaru wody.
Namoczone grzyby gotujemy do miękkości. Obraną cebulę kroimy na mniejsze kawałki i obsmażamy na oleju, ostudzoną mielimy razem z kapustą i grzybami na sitku o grubych oczkach. Łączymy razem z mięsem i doprawiamy do smaku.
Składniki ciasta naleśnikowego łączymy ze sobą i miksujemy. Smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem dość cienkie naleśniki.
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zwijamy krokiety. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krokiety na rumiany kolor.
Namoczone grzyby gotujemy do miękkości. Obraną cebulę kroimy na mniejsze kawałki i obsmażamy na oleju, ostudzoną mielimy razem z kapustą i grzybami na sitku o grubych oczkach. Łączymy razem z mięsem i doprawiamy do smaku.
Składniki ciasta naleśnikowego łączymy ze sobą i miksujemy. Smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem dość cienkie naleśniki.
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zwijamy krokiety. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krokiety na rumiany kolor.