Sposób przygotowania:
Polędwiczki z Kurkami w Sosie Hollandaise
► Polędwiczki pozbawić błonek, nadmiaru tłuszczu, umyć i osuszyć. W dużej patelni na bardzo gorącym oleju obsmażyć mięso około 8 minut ze wszystkich stron, następnie posolić, popieprzyć i odstawić w ciepłe miejsce aby nie wystygły.
► Grzyby i cebulę również mocno podsmażyć w patelni w tłuszczu po smażeniu mięsa i doprawić pieprzem, solą i tymiankiem. Sos hollandaise wymieszać z zimną wodą i mieszając zagotować, następnie wyłączyć piec i mieszając dodać masło. Sos połączyć z grzybami.
► Polędwiczki pokroić na (1,5cm) plastry, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, tak aby nie nakładały się na siebie i polać sosem grzybowo-hollandaise. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut w temperaturze 225C / Termoobieg /.
► Grzyby i cebulę również mocno podsmażyć w patelni w tłuszczu po smażeniu mięsa i doprawić pieprzem, solą i tymiankiem. Sos hollandaise wymieszać z zimną wodą i mieszając zagotować, następnie wyłączyć piec i mieszając dodać masło. Sos połączyć z grzybami.
► Polędwiczki pokroić na (1,5cm) plastry, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, tak aby nie nakładały się na siebie i polać sosem grzybowo-hollandaise. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut w temperaturze 225C / Termoobieg /.
zbysiowa
Zgobisz
Witaj Magda, Magda dawno nie bylem tutaj , Madziu wytlumacz mi prosze ja leci ta nowa punktacja , wstawilem przepis z 4 opisanymi zdjeciami a dostalem tylko 15 PUNKTOW ??? teraz widze ze opis nie przyjelo co mam zrobic zeby go wstawic i dostac pelen wymiar punktow ?
zbysiowa
Już jest ok :)