Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy w sosie pomidorowym
Fileta pokroić w kostkę (ok. 2x2 cm), oprószyć pieprzem i papryką. Obsmażyć na oleju do zrumienienia na głębokiej patelni lub w szerokim, płaskim garnku. Cebulę i obranego pomidora pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać wszystko do gulaszu i zamieszać. Po kilku minutach dolać taką ilość wody, aby przykryła mięso. Dodać 3 łyżki koncentratu i 1-2 łyżki ketchupu. Zamieszać i dusić pod przykryciem 50-60 minut. Podczas duszenia uzupełniać ubytki sosu ciepłą wodą. Doprawić gulasz papryką, pieprzem i solą. Sos zagęścić zawiesiną z czubatej łyżki mąki i połowy szklanki zimnej wody. Gotować jeszcze minutę i zdjąć gotowy gulasz z ognia.