Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy w towarzystwie kaszy
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka na gorącą oliwę. Smażymy 3 minuty. W tym czasie myjemy i obieramy pieczarki. Kroimy w plasterki i dorzucamy do cebuli. Solimy do smaku i dusimy 5 minut. Fileta myjemy i kroimy w cienkie paseczki, dorzucamy do cebuli z pieczarkami. Obficie posypujemy przyprawą do mięs, mieszamy i smażymy 5 minut. Co chwilę mieszamy nasze składniki gulaszu. Następnie zalewamy szklanką wody i zagotowujemy gulasz. W kubku rozprowadzamy mąkę z niewielką ilością wody, zagęszczamy nasz gulasz, energicznie mieszając. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Gotujemy jeszcze 3 minuty. W międzyczasie w lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę gryczaną. Ugotowaną wyciągamy z wody i odstawiamy żeby jeszcze z niej odciekła. Gorącą kaszę wykładamy na talerze, obok nakładamy nasz gulasz.