aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Gulasz drobiowy w towarzystwie kaszy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne, szybkie i przede wszystkim zdrowe danie. Czyli kasza gryczana podana z gulaszem drobiowym z dodatkiem pieczarek.

Gulasz drobiowy w towarzystwie kaszy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy w towarzystwie kaszy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy w towarzystwie kaszy
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka na gorącą oliwę. Smażymy 3 minuty. W tym czasie myjemy i obieramy pieczarki. Kroimy w plasterki i dorzucamy do cebuli. Solimy do smaku i dusimy 5 minut. Fileta myjemy i kroimy w cienkie paseczki, dorzucamy do cebuli z pieczarkami. Obficie posypujemy przyprawą do mięs, mieszamy i smażymy 5 minut. Co chwilę mieszamy nasze składniki gulaszu. Następnie zalewamy szklanką wody i zagotowujemy gulasz. W kubku rozprowadzamy mąkę z niewielką ilością wody, zagęszczamy nasz gulasz, energicznie mieszając. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Gotujemy jeszcze 3 minuty. W międzyczasie w lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę gryczaną. Ugotowaną wyciągamy z wody i odstawiamy żeby jeszcze z niej odciekła. Gorącą kaszę wykładamy na talerze, obok nakładamy nasz gulasz.
Gulasz drobiowy w towarzystwie kaszy
W rondelku smażymy cebule, dodajemy do niej pieczarki.
Gulasz drobiowy w towarzystwie kaszy
Fileta myjemy i kroimy w cienkie paseczki.
Gulasz drobiowy w towarzystwie kaszy
Pokrojonego fileta dorzucamy do cebuli z pieczarkami i obficie posypujemy przyprawą do mięs.
Gulasz drobiowy w towarzystwie kaszy
Podsmażone składniki gulaszu zalewamy szklanką wody i zabielamy lekko mąką.