Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z dynią i kurkami
Ćwiartki kurczaka wytrybować i mięso pokroić w sporą kostkę. W szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebule i dynię oraz kurki i chwilę smażyć. Wszystko podlać wodą, dodać koperek i przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.
Na koniec zagęścić gulasz mąka wymieszaną z mlekiem i dodać serek.
Gotować do momentu rozpuszczenia się serka cały czas delikatnie mieszając. Gulasz podawać z makaronem.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebule i dynię oraz kurki i chwilę smażyć. Wszystko podlać wodą, dodać koperek i przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.
Na koniec zagęścić gulasz mąka wymieszaną z mlekiem i dodać serek.
Gotować do momentu rozpuszczenia się serka cały czas delikatnie mieszając. Gulasz podawać z makaronem.