Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy wg Agiatis
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Cebule obieramy, kroimy w pół plastry. Paprykę przecinamy na pół, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Piersi z kurczaka płuczemy, także kroimy w kostkę. Masło topimy na patelni, podsmażamy pieczarki, które przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu dusimy cebule i paprykę, także przekładamy do garnka. Kurczaka obsmażamy na tej samej patelni, gdy będzie rumiany dodajemy do pozostałych składników. Zalewamy bulionem/rosołem - tyle, aby przykryło całość. Dusimy na wolnym ogniu około 10 minut. Przyprawiamy. łączymy mąkę ze śmietaną, wlewamy do gotującego się gulaszu - w ten sposób zagęszczamy sos. Podajemy z makaronem, ryżem, czy też ziemniakami.