Sposób przygotowania:
Gulasz paprykowy
Łopatkę z tłuszczykiem pokroić na kostkę, otoczyć w mące pszennej i dać do garnka z gorącym olejem rzepakowym, wsypać przyprawę do gulaszu, zrumienić co jakiś czas zamieszać.
Z papryki usunąć gniazdka nasienne, opłukać i pokroić w kostkę, obrane cebule pokroić w kostkę, wsypać do mięsa i podsmażać z 10 minut, co jakiś czas zamieszać, pod koniec wsypać ząbki czosnku z praski wyciśnięte.
Do gulaszu wlać wodę, pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, około 35 minut na średnim ogniu.
Mąkę wymieszać z wodą i wlać do gulaszu, mieszać do zagęszczenia sosu, jeśli potrzeba to dodać soli i pieprzu.
Z papryki usunąć gniazdka nasienne, opłukać i pokroić w kostkę, obrane cebule pokroić w kostkę, wsypać do mięsa i podsmażać z 10 minut, co jakiś czas zamieszać, pod koniec wsypać ząbki czosnku z praski wyciśnięte.
Do gulaszu wlać wodę, pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, około 35 minut na średnim ogniu.
Mąkę wymieszać z wodą i wlać do gulaszu, mieszać do zagęszczenia sosu, jeśli potrzeba to dodać soli i pieprzu.