Sposób przygotowania:
Gulasz z dynią i ziemniakami
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć na patelnię z rozgrzanym smalcem, lekko zrumienić, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie wlać bulion, dodać liście laurowe, angielskie ziele, przykryć i gotować.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i razem z obranymi ziemniakami pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Po upływie pół godziny gotowania mięsa dodać ziemniaki z papryką i dusić. 10 minut przed końcem wsypać pokrojoną dynię i gotować do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką i mieloną papryką, połączyć z mięsem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, zagotować.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i razem z obranymi ziemniakami pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Po upływie pół godziny gotowania mięsa dodać ziemniaki z papryką i dusić. 10 minut przed końcem wsypać pokrojoną dynię i gotować do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką i mieloną papryką, połączyć z mięsem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, zagotować.