kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Gulasz segedyński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę i zrumienić na połowie tłuszczu

Gulasz segedyński

Składniki:

Gulasz segedyński

 

  • konserwa wieprzowa 1 puszka
  • kapusta kwaszona 1 kg
  • cebula 25 dag
  • smalec 5 dag
  • mąka 1 łyżka
  • sól
  • cukier
  • papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Gulasz segedyński
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę i zrumienić na połowie tłuszczu, dodać do kapusty i poddusić; gdy miękkie - dodać konserwę pokrajaną w plasterki i pastę pomidorową, zagotować. Mąkę zrumienić na pozostałym tłuszczu i dolać do kapusty. Zagotować, doprawić do smaku solą, cukrem i sproszkowaną papryką. Podawać z ziemniakami.