Sposób przygotowania:
Gulasz tikka z komosą ryżową
Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju kokosowego, a następnie smażę mięso mielone. Doprawiam. Następnie dodaję mrożone warzywa podlewam wodą i dodaję 2 łyżki pasty tikka. Duszę ok 5 min aż całość zrobi sie gęsta.
Miedzy czasie przygotowuje komose ryżową.
Komose przelewam gorąca wodą na drobnym sicie. Następnie gotuję na wolnym ogniu w proporcji 1:2 ( 1 porcja komosy 2 wody) ok 25 min. Pod koniec gotowania solę. Na koniec natkę pietruszki myję i drobno siekam. Posypuję gulasz.
Podaję na ciepło.
Miedzy czasie przygotowuje komose ryżową.
Komose przelewam gorąca wodą na drobnym sicie. Następnie gotuję na wolnym ogniu w proporcji 1:2 ( 1 porcja komosy 2 wody) ok 25 min. Pod koniec gotowania solę. Na koniec natkę pietruszki myję i drobno siekam. Posypuję gulasz.
Podaję na ciepło.
Justi2401