patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Gulasz tikka z komosą ryżową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny gulasz z mięsa mielonego z indyka z warzywami oraz natką pietruszki o smaku tikka z gestym sosem tikka. Podawany z komosą ryżową.

Gulasz tikka z komosą ryżową Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz tikka z komosą ryżową

 

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 20 dag mrożonki chińskiej
  • 2 łyżki pasty tikka
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • Woda

Sposób przygotowania:

Gulasz tikka z komosą ryżową
Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju kokosowego, a następnie smażę mięso mielone. Doprawiam. Następnie dodaję mrożone warzywa podlewam wodą i dodaję 2 łyżki pasty tikka. Duszę ok 5 min aż całość zrobi sie gęsta.

Miedzy czasie przygotowuje komose ryżową.

Komose przelewam gorąca wodą na drobnym sicie. Następnie gotuję na wolnym ogniu w proporcji 1:2 ( 1 porcja komosy 2 wody) ok 25 min. Pod koniec gotowania solę. Na koniec natkę pietruszki myję i drobno siekam. Posypuję gulasz.

Podaję na ciepło.
Gulasz Tikka z Komosą ryżową
Mięso smażę na oleju kokosowym na rumiano.
Gulasz Tikka z Komosą ryżową
Następnie dodaję warzywa mrożone po chińsku.
Gulasz Tikka z Komosą ryżową
Dodaję przyprawy, pastę tikka oraz wodę.
Gulasz Tikka z Komosą ryżową
Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki.
Gulasz Tikka z Komosą ryżową
Następnie przygotowuję komosę.