Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z kurkami
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w nieduże kawałki. Obtaczamy w mieszance przypraw.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i przesmażamy mięso z przyprawami. Dodajemy łyżkę mąki pszennej a następnie poszatkowane w piórka cebule i czosnek posiekany w cienkie plasterki.
Przesmażamy razem kilka minut a następnie podlewamy bulionem.
Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Kurki oczyszczamy lub szybko myjemy zimną wodą.
Większe rozkrawamy na pół. Grzyby dodajemy do gulaszu i kontynuujemy duszenie jeszcze przez 10-12 minut. W razie potrzeby doprawiamy użytymi wcześniej przyprawami.
Serwujemy z kaszą gryczaną i kiszonymi ogórkami.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i przesmażamy mięso z przyprawami. Dodajemy łyżkę mąki pszennej a następnie poszatkowane w piórka cebule i czosnek posiekany w cienkie plasterki.
Przesmażamy razem kilka minut a następnie podlewamy bulionem.
Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Kurki oczyszczamy lub szybko myjemy zimną wodą.
Większe rozkrawamy na pół. Grzyby dodajemy do gulaszu i kontynuujemy duszenie jeszcze przez 10-12 minut. W razie potrzeby doprawiamy użytymi wcześniej przyprawami.
Serwujemy z kaszą gryczaną i kiszonymi ogórkami.
Magdalena88