Sposób przygotowania:
Rolady schabowe ze szpinakiem i mozzarellą
Schab pokroić na plastry, opłukać wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Zrobić marynatę z oleju, sosu sojowego czosnku, ziół prowansalskich oraz pieprzu i soli. Natrzeć nim kotlety i zostawić w chłodnym miejscu do 2 godzin.
Szpinak rozmrozić odcisnąć nadmiar wody. Podsmażyć na maśle dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylie, pieprz i soli do smaku.
Kotlety wyjąc rozłożyć, na każdym kotlecie rozsmarować szpinak, nałożyć po grubszym plasterku mozzarelli, zwinąć.
Następnie obtaczać w jajku oraz panierować bułce tartej z dodatkiem mąki.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami oraz surówką lub z tym kto co lubi.
Zrobić marynatę z oleju, sosu sojowego czosnku, ziół prowansalskich oraz pieprzu i soli. Natrzeć nim kotlety i zostawić w chłodnym miejscu do 2 godzin.
Szpinak rozmrozić odcisnąć nadmiar wody. Podsmażyć na maśle dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylie, pieprz i soli do smaku.
Kotlety wyjąc rozłożyć, na każdym kotlecie rozsmarować szpinak, nałożyć po grubszym plasterku mozzarelli, zwinąć.
Następnie obtaczać w jajku oraz panierować bułce tartej z dodatkiem mąki.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami oraz surówką lub z tym kto co lubi.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)