bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Meksykańskie tortille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czasem z braku czasu lubię tak na szybko przygotować tortille, są smaczne i pożywne. Tym razem tortille przygotowałam z pastą warzywną o smaku paprykowym.

Meksykańskie tortille

Składniki:

Meksykańskie tortille

 

  • 4 placki tortilli
  • 1 słoiczek pasty warzywnej o smaku paprykowym
  • 200 gram piersi z indyka
  • 1 papryka czerwona
  • 50 gram rukoli
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • Sos meksykański
  • Przyprawa do indyka
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Meksykańskie tortille
Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do indyka i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odstawiamy do ostudzenia.

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ukolę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody.

Placki tortilli smarujemy pasta paprykową, na brzegu tortilli układamy rukolę, kawałki mięsa, papryki oraz kukurydzę i fasolę, polewamy sosem meksykańskim.

Tortille zwijamy składając boki do środka, opiekamy z obydwu stron na grillu elektrycznym lub na suchej patelni grillowej.

Tagi:

tortilla danie