Sposób przygotowania:
Meksykańskie tortille
Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do indyka i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odstawiamy do ostudzenia.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ukolę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody.
Placki tortilli smarujemy pasta paprykową, na brzegu tortilli układamy rukolę, kawałki mięsa, papryki oraz kukurydzę i fasolę, polewamy sosem meksykańskim.
Tortille zwijamy składając boki do środka, opiekamy z obydwu stron na grillu elektrycznym lub na suchej patelni grillowej.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ukolę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody.
Placki tortilli smarujemy pasta paprykową, na brzegu tortilli układamy rukolę, kawałki mięsa, papryki oraz kukurydzę i fasolę, polewamy sosem meksykańskim.
Tortille zwijamy składając boki do środka, opiekamy z obydwu stron na grillu elektrycznym lub na suchej patelni grillowej.