Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gulasz z indykiem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny gulasz z mięsem z indyka, kukurydzą i warzywami. Doskonały na obiad dla całej rodziny. Polecam gorąco!!!

Gulasz z indykiem i kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z indykiem i kukurydzą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indykiem i kukurydzą
Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką. Razem z pokrojoną w kostkę cebulą podsmaż na maśle. Do mięsa wlej 1,5 litra wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu 30 minut. Marchewkę oraz seler obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do gulaszu. Gotuj kolejne 30 minut. Na końcu do gulaszu dodaj kukurydzę i gotuj 5 minut. Gulasz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj z pieczywem, kaszą lub ziemniakami. 
Gulasz z indykiem i kukurydzą
Mięso gulaszowe z indyka pokrój w kostkę i oprósz mąką.
Gulasz z indykiem i kukurydzą
Razem z pokrojoną w kostkę cebulą podsmaż na maśle.
Gulasz z indykiem i kukurydzą
Do mięsa wlej 1,5 litra wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu 30 minut. Marchewkę oraz seler obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do gulaszu.
Gulasz z indykiem i kukurydzą
Na końcu do gulaszu dodaj kukurydzę i gotuj 5 minut. Gulasz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj z pieczywem, kaszą lub ziemniakami.