ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 273]

Gulasz warzywny z grzybami shitake

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz warzywny z grzybami shitake, w sam raz na upały, bardzo smaczny i zdrowy. Świetny pomysł na obiad.

Gulasz warzywny z grzybami shitake Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz warzywny z grzybami shitake

 

  • 100 g grzybów shitake
  • pól kg marchewki
  • pół główki kapusty
  • Sól i pieprz ziołowy
  • 2 łyżki masła
  • Łyżeczka suszonego lubczyku,

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny z grzybami shitake
Grzyby shitake zalewamy zimną wodą i dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę suszonego Lubczyku

Młodą kapustę kroimy w kostkę, tak damo marchewkę. Podsmażamy przez chwilę na maśle i dodajemy wodę z Lubczykiem od moczenia grzybów.

Kiedy wszystko będzie miękkie dodajemy grzyby i doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Gulasz warzywny z grzybami shitake
Kapustę myjemy i kroimy w dość grubą kosteczkę.
Gulasz warzywny z grzybami shitake
Do pokrojonej kapusty dodajemy marchewkę.
Gulasz warzywny z grzybami shitake
Grzyby shitake zalewamy zimną wodą, dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę suszonego lubczyku.
Gulasz warzywny z grzybami shitake
Grzyby shitake kroimy w grubsze paseczki.