Sposób przygotowania:
Gulasz warzywny
Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę, obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Kalarepkę myjemy i kroimy w większą kostkę.
Do garnka gotowania na parze, wkładamy najpierw kawałki papryki. Gotujemy ok. 10 minut.
Następnie dodajemy, ogórki, cebulę, kalarepkę, czosnek i mrożoną fasolkę, posypujemy majerankiem i bazylią. Dalej gotujemy około 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania, dodajemy cząber ( wcześniej podany lubi nadawać goryczkę ).
Gulasz przekładamy do misek, możemy podlać wodą z gotowania i ew. doprawić pieprzem.
Kalarepkę myjemy i kroimy w większą kostkę.
Do garnka gotowania na parze, wkładamy najpierw kawałki papryki. Gotujemy ok. 10 minut.
Następnie dodajemy, ogórki, cebulę, kalarepkę, czosnek i mrożoną fasolkę, posypujemy majerankiem i bazylią. Dalej gotujemy około 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania, dodajemy cząber ( wcześniej podany lubi nadawać goryczkę ).
Gulasz przekładamy do misek, możemy podlać wodą z gotowania i ew. doprawić pieprzem.