gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Gulasz warzywny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Tak na szybko jako dodatek do obiadu zrobiłam zamiast mięsą gulasz warzywny smakował naprawdę wybornie .

Gulasz warzywny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz warzywny

 

  • 2 cebule
  • 5 pieczarek
  • 3 marchewki
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szkl bulionu
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • natka pietruszki albo por

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cwbulę obieramy i kroimy. Marchewki obieramy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę podsmażamy ,dodajemy pieczarki i też chwilę podsmażamy .Do pieczarek dodajemy marchewkę podlewamy bulionem i gotujemy .Marchewka ma być lekko twarda.Do marchewki dodajemy odsączoną fasolkę doprawiamy solą pieprzem dodajemy cukier i koncentrat pomidorowy mieszamy i chwilę dusimy. Podajemy na ciepło posypujemy natką pietruszki albo posypujemy pokrojonym porem. POLECAM!!! 
Gulasz warzywny
pieczarki obieramy myjemy i kroimy w plasterki
Gulasz warzywny
na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę
Gulasz warzywny
do podsmażonej cebuli dodajemy pieczarki
Gulasz warzywny
do pieczarek dodajemy marchewkę pózniej fasolkę