Sposób przygotowania:
Gulasz warzywny
Soczewicę zalać wodą i odstawić na 24h. Następnie odcedzamy zalewamy 2,5 szkl wody i gotujemy do miękkości. Ziemniaki i seler obieramy i kroimy w kostkę.
Cukinię i pora kroimy w plasterki. Warzywa wrzucamy do soczewicy doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy kolejne 20 minut.
Cebulę, czosnek obieramy siekamy i podsmażamy na oliwie dodajemy do gulaszu. Doprawiamy sokiem z cytryny i dodajemy natkę pietruszki.
Cukinię i pora kroimy w plasterki. Warzywa wrzucamy do soczewicy doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy kolejne 20 minut.
Cebulę, czosnek obieramy siekamy i podsmażamy na oliwie dodajemy do gulaszu. Doprawiamy sokiem z cytryny i dodajemy natkę pietruszki.