WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Gulasz warzywny z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzewające i sycące danie jednogarnkowe z warzywami, pieczarkami i swojską, wędzoną kiełbasą. Idealne na jesień.

Gulasz warzywny z kiełbasą

Składniki:

Gulasz warzywny z kiełbasą

 

  • 1 kg wędzonej swojskiej kiełbasy
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 3 czerwone papryki
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 0,5 główki kapusty
  • 1 litr przecieru pomidorowego
  • olej
  • sól i pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny z kiełbasą

Pieczarki

Gulasz warzywny z kiełbasą
Pieczarki podsmażamy na odrobinie oleju.

Do garnka wlewamy odrobinę oleju. Na rozgrzany wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę ipokrojone w ćwiartki pieczarki. Podsmażamy.

Warzywa

Gulasz warzywny z kiełbasą
Ziemniaki i kapustę drobno kroimy i dodajemy do reszty składników.

Do garnka przekładamy obrane, pokrojone drobno ziemniaki i poszatkowaną kapustę. Podlewamy odrobiną wody.

Pomidory

Gulasz warzywny z kiełbasą
Do warzyw wlewamy przecier pomidorowy i dodajemy kiełbasę.

Do garnka wlewamy też przecier pomidorowy. Dodajemy też pokrojoną w plasterki swojską kiełbasę, a następnie pokrojoną w kostkę paprykę.

Gotowanie

Gulasz warzywny z kiełbasą
Dusimy warzywa z kiełbasą w sosie pomidorowym.

Potrawę gotujemy ok 40-50 minut, do miękkości warzyw, doprawiając do smaku solą, pieprzem i majerankiem.