Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z warzywami i makaronem
Mięso z indyka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na oleju.
Cukinię kroimy w drobną kostkę. Paprykę i cebulę również kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Marchewki obieramy, kroimy w plasterki lub półplasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy do zeszklenia cebulki, uważając, aby czosnek nie zbrązowiał. Dodajemy marchewkę, cukinię i paprykę, smażymy, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy warzywa odrobiną soli i pieprzu oraz ostrą papryką mieloną, dodajemy też szczyptę kurkumy.
Do warzyw dodajemy mięso, wlewamy bulion, dusimy ok.45 minut. Na koniec dodajemy śmietanę. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Gulasz podajemy z ugotowanym makaronem, przed podaniem posypujemy startym serem żółtym.
Cukinię kroimy w drobną kostkę. Paprykę i cebulę również kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Marchewki obieramy, kroimy w plasterki lub półplasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy do zeszklenia cebulki, uważając, aby czosnek nie zbrązowiał. Dodajemy marchewkę, cukinię i paprykę, smażymy, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy warzywa odrobiną soli i pieprzu oraz ostrą papryką mieloną, dodajemy też szczyptę kurkumy.
Do warzyw dodajemy mięso, wlewamy bulion, dusimy ok.45 minut. Na koniec dodajemy śmietanę. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Gulasz podajemy z ugotowanym makaronem, przed podaniem posypujemy startym serem żółtym.