Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 448]

Gulasz z indyka z warzywami i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z indyka to delikatne, chude i smaczne mięso, z którego można przygotować np. gulasz. Wystarczy dodać warzywa i bulion oraz makaron, kaszę, ziemniaki lub ryż, aby otrzymać pyszne danie.

Gulasz z indyka z warzywami i makaronem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z indyka z warzywami i makaronem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z warzywami i makaronem
Mięso z indyka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na oleju.

Cukinię kroimy w drobną kostkę. Paprykę i cebulę również kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Marchewki obieramy, kroimy w plasterki lub półplasterki.

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy do zeszklenia cebulki, uważając, aby czosnek nie zbrązowiał. Dodajemy marchewkę, cukinię i paprykę, smażymy, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy warzywa odrobiną soli i pieprzu oraz ostrą papryką mieloną, dodajemy też szczyptę kurkumy.

Do warzyw dodajemy mięso, wlewamy bulion, dusimy ok.45 minut. Na koniec dodajemy śmietanę. Ewentualnie doprawiamy do smaku.

Gulasz podajemy z ugotowanym makaronem, przed podaniem posypujemy startym serem żółtym.
Gulasz z indyka z warzywami i makaronem
Gulasz dusimy ok.45 minut, aby mięso było miękkie i smaczne