Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe z makaronem i piersią
Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy na kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, przesmażamy przez 5 minut.
Dodajemy pokrojone mięso i smażymy przez kolejne 5 minut, cały czas mieszamy.
Wlewamy mleko i gotujemy przez 10 minut, mieszamy. Doprawiamy do smaku i dodajemy ugotowany makaron, posypujemy serem i mieszamy do połączenia się składników.
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, przesmażamy przez 5 minut.
Dodajemy pokrojone mięso i smażymy przez kolejne 5 minut, cały czas mieszamy.
Wlewamy mleko i gotujemy przez 10 minut, mieszamy. Doprawiamy do smaku i dodajemy ugotowany makaron, posypujemy serem i mieszamy do połączenia się składników.