Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką
Oczyszczamy mięso, myjemy je i osuszamy, a następnie kroimy w sporą kostkę. Podsmażamy mięso na rozgrzanej oliwie, aż się lekko zarumieni, następnie dodajemy cebulę. Smażymy przez 2-3 minuty, a gdy cebula lekko się zeszkli, podlewamy wodą i dusimy przez godzinę.
Paprykę oczyszczamy, kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do gotującego się mięsa. Dusimy przez pół godziny, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz wszystkie przyprawy.
Dusimy jeszcze 5 minut. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej wody i dodajemy do sosu.
Dodajemy również śmietanę, zagotowujemy i podajemy.
Paprykę oczyszczamy, kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do gotującego się mięsa. Dusimy przez pół godziny, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz wszystkie przyprawy.
Dusimy jeszcze 5 minut. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej wody i dodajemy do sosu.
Dodajemy również śmietanę, zagotowujemy i podajemy.