Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki gulasz wieprzowy z cukinią i papryką, podany z kaszą pęczak to dobry pomysł na smaczny i pożywny obiad.

Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką
Oczyszczamy mięso, myjemy je i osuszamy, a następnie kroimy w sporą kostkę. Podsmażamy mięso na rozgrzanej oliwie, aż się lekko zarumieni, następnie dodajemy cebulę. Smażymy przez 2-3 minuty, a gdy cebula lekko się zeszkli, podlewamy wodą i dusimy przez godzinę.

Paprykę oczyszczamy, kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do gotującego się mięsa. Dusimy przez pół godziny, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz wszystkie przyprawy.

Dusimy jeszcze 5 minut. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej wody i dodajemy do sosu.

Dodajemy również śmietanę, zagotowujemy i podajemy. 
Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką
Oczyszczamy mięso, myjemy je i osuszamy, a następnie kroimy w sporą kostkę.
Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką
Podsmażamy mięso na rozgrzanej oliwie, aż się lekko zarumieni, następnie dodajemy cebulę.
Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką
Paprykę oczyszczamy, kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do gotującego się mięsa.
Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką
Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz wszystkie przyprawy.