Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 2 szkl bulionu, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić. Marchewkę i kalarepki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem.
Wsypać do pół miękkiego mięsa, dodać odrobinę soli, przyprawę do gulaszu i pieprzu, dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, mieloną papryką i odrobiną wody.
Połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką.
Wsypać do pół miękkiego mięsa, dodać odrobinę soli, przyprawę do gulaszu i pieprzu, dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, mieloną papryką i odrobiną wody.
Połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką.