Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z papryką
Mięso myjemy, kroimy w większą kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Przekładamy do garnka, wlewamy niewielką ilość wody i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy i kroimy w cienkie paski. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do mięsa 15 minut przed końcem gotowania.
Gulasz zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy i kroimy w cienkie paski. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do mięsa 15 minut przed końcem gotowania.
Gulasz zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą. Doprawiamy do smaku przyprawami.