bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Gulasz wieprzowy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Taki gulasz bardzo często przyrządzam do placków ziemniaczanych i podaję z surówką. Moi domownicy bardzo go lubią.

Gulasz wieprzowy z papryką

Składniki:

Gulasz wieprzowy z papryką

 

  • 1 kilogram łopatki wieprzowej

 

  • 1 cebula

 

 

 

  • Vegeta

 

 

 

  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z papryką
Mięso myjemy, kroimy w większą kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Przekładamy do garnka, wlewamy niewielką ilość wody i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.

Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy i kroimy w cienkie paski. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do mięsa 15 minut przed końcem gotowania.

Gulasz zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą. Doprawiamy do smaku przyprawami.