p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantny gulasz z papryką i pieczarkami

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

 

  • 60 dag mięsa wieprzowego gulaszowego
  • 3 czerwone papryki
  • 10 pieczarek
  • 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
  • 1 łyżkę marynaty czosnkowej Kotanyi
  • 3 łyżki oliwy
  • sól

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami
Mięso gulaszowe kroimy na drobniejsze kawałki, przekładamy do miski, dodajemy ostrą paprykę, marynatę czosnkową, oliwę, dokładnie mieszamy i wstawiamy na 40 minut do lodówki. Następnie podsmażamy mięso na złoto, podlewamy wrzącą wodą i dusimy 20 minut aż zrobi się sos. Z umytych papryk usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa, dusimy 5 minut. Z pieczarek ściągamy skórkę z kapeluszy i kroimy je w plastry, dodajemy do gulaszu, doprawiamy solą i dusimy tak by nie rozgotować papryki a jednocześnie uzyskać pyszny, gęsty sos. Gulasz przekładamy do miseczek, dekorujemy świeżymi listkami bazylii.
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami
podsmażamy mięso na złoto, podlewamy wrzącą wodą i dusimy 20 minut aż zrobi się sos
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami
Z umytych papryk usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami
Z takiego zestawienia składników uzyskujemy pyszny sos