Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy na słodko-kwaśno
Wołowinę pokroić w niedużą kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Olej rozgrzać w dużym, szerokim rondlu, porcjami smażyć w nim mięso na złotobrązowy kolor. Dodać cebulę, zrumienić. Oprószyć solą i pieprzem, zalać dwiema szklankami wody. Rondel przykryć, potrawę dusić na małym ogniu około godziny. Dynię dokładnie osączyć na sitku, zalewę pozostawić. Korniszony wraz z zalewą oraz osączoną dynią dodać do gulaszu, podgrzewać około 2-3 minut. Makaron ugotować w dobrze osobnej wodzie (10-12 minut), osączyć. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 2 łyżkami zalewy z dyni, zagęścić gulasz. Ponownie zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z makaronem, udekorować natką.