izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Gulasz wołowy wg izabela11111

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pyszny gulasz, nadający się do jedzenia z ryżem, kluskami lub plackami.

Gulasz wołowy wg izabela11111

Składniki:

Gulasz wołowy wg izabela11111

 

  • ok. 1 kg mięsa wołowego
  • 1 szt. papryka czerwona
  • 1 szt. biała cebula
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • przyprawa do gulaszu
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 3 łyżki mąki do zagęszczenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy wg izabela11111
Mięso wołowe oczyść, umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę.Na patelnię włóż margarynę, mięso i cebulę. Mięso z cebulą podsmaż, przełóż do większego garnka, dolej wody. Następnie gotuj do miękkości mięsa. Paprykę czerwoną umyj, oczyść, pokrój w kostkę. Do miękkiego mięsa dodaj pokrojoną paprykę, obrany, zmiażdżony ząbek czosnku. Mąkę wymieszaj z wodą, wlej do wrzącego gulaszu i dokładnie wymieszaj. Dodaj przecier pomidorowy. Przypraw do smaku przyprawą do gulaszu, pieprzem czarnym, ewentualnie solą.