ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Gulasz z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z karkówki z przyprawą do wołowiny jest bardzo smacznym, sycącym daniem obiadowym, można podać z czym się lubi.

Gulasz z karkówki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z karkówki

 

  • karkówka bez kości 1 kg,
  • przyprawa do wołowiny 1 opakowanie,
  • smalec 2 łyżki,
  • cebula 2 sztuki,
  • kostka rosołowa 1 sztuka,
  • woda 4 szklanki,
  • mąka pszenna 3 łyżki,
  • śmietana 12% 200 ml,
  • woda 1 szklanka,
  • natka pietruszki 1 pęczek

Sposób przygotowania:

Gulasz z karkówki
Karkówkę bez kości pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do wołowiny i schować do lodówki na 2 godziny.

Na smalcu zrumienić mięso, dodać cebulę, czosnek i podsmażać z 5 minut.

Wlać wodę, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem gotować do miękkości mięsa.

Śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, dodać natkę pietruszki.

Podawać z czym się lubi, u mnie ziemniaki i marchew duszona.
Gulasz z karkówki
Przyprawa do wołowiny sprawdziła się smakowo do karkówki.
Gulasz z karkówki
Można dodac również koperek, u mnie mrozona natka młodej pietruszki.