Sposób przygotowania:
Gulasz z karkówki z jabłkiem i kiszonym ogórkiem
Karkówkę myjemy i kroimy w grubą kostkę, posypujemy przyprawami i mieszamy. Odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Mięso smażymy około 5 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Cebulę i czosnek smażymy przez krótki czas i dokładamy do garnka z mięsem.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy na kawałki, dokładamy do gotującego się gulaszu. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i odstawiamy.
Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę - gdy mięso jest prawie miękkie dokładamy do garnka. W wodzie rozprowadzamy mąkę. Gdy mięso jest miękkie dokładamy pokrojone ogórki i gotujemy razem około 5 minut.
Na samym końcu wylewamy wodę z mąką i zagotowujemy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Mięso smażymy około 5 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Cebulę i czosnek smażymy przez krótki czas i dokładamy do garnka z mięsem.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy na kawałki, dokładamy do gotującego się gulaszu. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i odstawiamy.
Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę - gdy mięso jest prawie miękkie dokładamy do garnka. W wodzie rozprowadzamy mąkę. Gdy mięso jest miękkie dokładamy pokrojone ogórki i gotujemy razem około 5 minut.
Na samym końcu wylewamy wodę z mąką i zagotowujemy.