Sposób przygotowania:
Gulasz z ananasem i papryką
1. Mięso kroimy w kostkę 3x3 cm. Oprószamy solą. 2.Cebulę kroimy w piórka, a czosnek drobno siekamy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso wraz z połową porcji pokrojonej cebuli i czosnku. 4. Do rondla wlewamy sok z ananasa, dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory,przecier pomidorowy,paprykę pokrojoną w kostkę,pozostały czosnek i cebulę. Chwilę gotujemy. Doprawiamy papryką ostrą, papryką słodką, pieprzem. 5.Podsmażone mięso przekładamy do rondla z sosem ,dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Dokładamy pokrojonego w kostkę ananasa i dusimy około 10 min. 6.Wlać śmietanę i pokrojony szczypiorek , wymieszać , ale już nie gotować. Najlepiej smakuje z ryżem.