Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką- doskonały na obiad dla całej rodziny. Podaję do z pieczywem.

Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką

Składniki:

Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką

 

  • 600 g karkówki bez kości,
  • 3 szklanki wody.
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula,
  • 4 łyżki groszku konserwowego,
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej,
  • 2 liście laurowe,
  • 4 ziarna ziela angielskiego,
  • 2 łyżeczki kminku,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • oliwa
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką
1. Karkówkę kroję w kostkę. Oprószam mąką i podsmażam na maśle. Do mięsa wlewam wodę. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu około 50 minut. 
2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Marchewkę kroję w plasterki. Marchewkę i cebulę dodaję do mięsa. Gotuję 20 minut. Następnie do gulaszu dodaję groszek konserwowy. Gotuję jeszcze przez 5 minut. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, oregano, solą oraz pieprzem.  

Tagi:

gulasz mięso