Sposób przygotowania:
Gulasz z karkówki i pieczarkami
Mięso lekko rozbijam a następnie kroję w kostkę. Dodaję przyprawy oraz sos sojowy ciemny. Mieszam. Na rozgrzanej patelni, mięso smażę na rumiano. Następnie usmażone mięso przekładam do garnka.
Pieczarki myję, a następnie kroję na większe kawałki. Szczypiorek kroje drobno. Na tej samej patelni smażę pieczarki oraz szczypior na rumiano. Na koniec podlewam ok 50 ml wody.
Pieczarki przekładam do mięsa. Marchewki obieram i kroje w slupki dodaję do mięsa. Całość podlewam wodą ok 500 ml. Duszę ok 10 min. Następnie dodaję przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
Mieszam co jakiś czas. Duszę jeszcze ok 10 min. Podaję z makaronem lub kaszą.
Pieczarki myję, a następnie kroję na większe kawałki. Szczypiorek kroje drobno. Na tej samej patelni smażę pieczarki oraz szczypior na rumiano. Na koniec podlewam ok 50 ml wody.
Pieczarki przekładam do mięsa. Marchewki obieram i kroje w slupki dodaję do mięsa. Całość podlewam wodą ok 500 ml. Duszę ok 10 min. Następnie dodaję przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
Mieszam co jakiś czas. Duszę jeszcze ok 10 min. Podaję z makaronem lub kaszą.