eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1474]

Gulasz ziemniaczany Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne i tanie danie na obiad lub kolację.

Gulasz ziemniaczany Eli

Składniki:

Gulasz ziemniaczany Eli

 

  • 1 kg ziemniaków nie rozpadających się
  • 1 kg parówek grubych
  • 1 kg cebuli
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego(ja daję Pudliszki)
  • olej
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • sól,pieprz,

Sposób przygotowania:

Gulasz ziemniaczany Eli
Parówki pokroić w kostkę,cebulę w ćwierć krążki i przesmażyć na oleju.Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do przesmażonych parówek,wymieszać,wlać tyle wody,żeby było równo z gulaszem.Dodać paprykę w proszku,sól,pieprz do smaku i gotować na małym ogniu(odkryte),co jakiś czas mieszając(żeby się nie przypaliło),aż ziemniaki będą miękkie.Smacznego!