ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Gulaszowa zupa z papryką i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa gulaszowa ze świeżymi warzywami, bez mąki czy śmietany

Gulaszowa zupa z papryką i szparagami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulaszowa zupa z papryką i szparagami

 

Sposób przygotowania:

Gulaszowa zupa z papryką i szparagami
Najpierw pokroiłam mięso na nie duże kawałeczki i dodałam 3 łyżki oleju, dusiłam pod przykryciem około 1 godzine aby mięso było miękkie. Do gotującej się papryki pokrojonej w kostki dodałam fasolkę szparagową i gotowałam ok 10 minut. Mięso gulaszowe dodałam do pozostałych składników, po czym dałam 3 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawiłam do smaku solą pieprzem, papryką i tabasco.
Gulaszowa zupa z papryką i szparagami
Mieso wieprzowe dusiłam pod przykryciem tak jak na normalny gulasz
Gulaszowa zupa z papryką i szparagami
Do gotującej się papryki dodałam fasolkę szparagową
Gulaszowa zupa z papryką i szparagami
Mięso dodałam do garnka z papryką i fasolką. Przyprawiłam i gotowe