rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Gulaszowe żołądki w jasnym sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz z każdego rodzaju mięsa z kasza to moja ulubiona potrawa:)

Gulaszowe żołądki w jasnym sosie

Składniki:

Gulaszowe żołądki w jasnym sosie

 

  • 0,6 kg żółądków drobiowych
  • kostka drobiowa o obniżonej zawartości tłuszczu
  • sól,pieprz,papryka słodka
  • skrobia kukurydziana

Sposób przygotowania:

Gulaszowe żołądki w jasnym sosie
Żołądki umyć,oczyścić.Zalać wodą dodać kostkę bulionową i gotować aż żołądki będą miękkie,pokroić je na małe kawałki.Doprawić wywar pieprzem,papryką i solą (jeśli są mało słone)Skrobię wymieszać z zimną wodą i dodać do gotującego siię wywaru z mięsem.Podawać z kaszą i buraczkami.