Sposób przygotowania:
Gwiazdeczkowa sałatka
Makaron w kształcie gwiazdek ugotować do miękkości ale tak żeby się nie rozpadał. Następnie odstawić aby wystygł. Ogórka świeżego umyć, obrać a następnie pokroić w średnią kosteczkę. Ogórki kiszone pokroić również w średnia kostkę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Puszkę z kukurydzą otworzyć a kukurydzę odsączyć na sitku. Jajka ugotować na twardo, po czym wystudzić. Następnie pokroić w kostkę. Cebulę umyć, obrać i pokroić. Wędlinę również pokroić w kosteczkę. Kolejnym etapem jest przygotowanie sosu do sałatki. W tym celu należy wymieszać 3 łyżki majonezu z 3 łyżkami jogurtu naturalnego oraz 1 łyżką ostrej musztardy a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki zmieszać ze sobą po czym dodać sos i również wymieszać. Odstawić żeby się przegryzło. Gotowe!