Sposób przygotowania:
Gyros z grila
Z przypraw i oleju robimy marynatę.Karkówkę kroimy w paski,zalewamy marynatą,mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.W tym czasie możemy przygotować sos:mleko mieszamy z majonezem i czosnkiem,sos gotowy,więc bierzemy się za rozpalanie grila. Zamarynowana karkówkę nabijamy na patyczki do szaszłyków i grilujemy ok 30 min.Gdy mięso jest gotowe nacinamy bułkę tak aby powstała kieszeń i wkładamy do środka kawałki naszego gyrosa i polewamy sosem.Ja dałam jeszcze sałatkę z pomidorów i kawałki czerwonej papryki. Smacznego!!!:)
magdaprzed
Agiatis
Magda Twoja obecność tutaj irytuje mnie. To przestało być zabawne, moim zdaniem nick do kasacji powinien iść. Ewidentna reklama produktów z Lidla, a takowa chyba jest zakazana.
kasiunia.1981
Moja karkówka była z innego sklepu a marynatę zrobiłam sama i myślę że była o wiele lepsza niż z L...;)