Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Gyrosowe kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
  • KALORIE: 140
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie, dla osób które nie mają czasu na przygotowanie posiłku, kotlety mielone w warzywach z ryżem.

Gyrosowe kotlety

Składniki:

Gyrosowe kotlety

Składniki na mielone kotlety:

Składniki pozostałe:

  • 600 g danie express kebab z kurczakiem z warzywami
  • ½ szklanki wody
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gyrosowe kotlety

Przygotowanie mięsa

Gyrosowe Kotlety
przygotowanie mięsa, robienie kotletów oraz smażenie na rozgrzanym oleju.

1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy masę. Robimy dłonią okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.

przygotowanie warzyw

Gyrosowe Kotlety
pruzymy warzywa z przyprawami oraz ryżem

2. Na drugą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wsypujemy mrożonkę danie Express. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie wsypujemy z torebki przyprawy, które znajdowały się w warzywach. Pięć minut gotujemy.

ETAP 3:

3. Warzywa z ryżem wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.

4. Danie gotowe.

5. Smacznego.