Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z groszkiem i musztardą
Mięso mielone przełożyć do miski i dodać do niego odcedzony z zalewy zielony groszek z puszki oraz musztardę sarepską. Następnie do wszystkich składników umieszczonych w misce dodać bułkę tartą, wbić jajko oraz dosypać sporą dawkę ziół prowansalskich i suszonej cebuli oraz po szczypcie soli i pieprzu. Wszystkie składniki umieszczone w misce ręcznie wymieszać. Z wymieszanej masy formować średniej wielkości kotlety, które obtaczać w bułce tartej. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć na niej kotlety z obu stron na niedużym ogniu. Usmażone mielone można odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Mielone można zjadać z dowolnymi dodatkami, ja podawałam je z ugotowanymi ziemniakami, ale będą świetnie smakować także z wszelakimi surówkami, kaszami, ryżem, ulubionymi warzywami, czy z czym kto sobie zażyczy.