Myszata1993

Myszata1993

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Kulki z ciecierzycy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kulki z ciecierzycy z puszki z dodatkami świetnie sprawdzą się jako przystawka na imprezę lub jako dodatek do dań.

Kulki z ciecierzycy

Składniki:

Kulki z ciecierzycy

 

Sposób przygotowania:

Kulki z ciecierzycy
Ciecierzycy odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek pokroić w plasterki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze, zmiksować razem z mąką i przyprawami.

Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w jajku i bułce tartej.

Smażyć na oleju do zrumienienia. Podawać jako przystawka lub dodatek do dania.