Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

herbatnikowiec przełożony puszystą piank

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne ciasto na herbatnikach

herbatnikowiec przełożony puszystą piank

Składniki:

herbatnikowiec przełożony puszystą piank

 

  • 5 paczek herbatników
  • 2 śmietany śnieżki
  • dwie galaretki brzoskwiniowe
  • 1 galaretka cytrynowa
  • brzoskwinie z puszki
  • Gorzka czekolada
  • 4 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

herbatnikowiec przełożony puszystą piank
Na dnie blachy układamy herbatniki. Śnieżkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją która znajduje się na tyle opakowania. Dwie brzoskwiniowe galaretki rozrabiamy w półtora szklanki gorącej wody. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Odstawiamy do wystygnięcia i do lekkiego stężenia. Gdy stęży się już nasza galaretka dodajemy ją do bitej śmietany cały czas miksując. Mase wykładamy na herbaniki i kłądziemy na nią następną warstwę herbatników. Bzoskwinie kroimy w kostkę. Posypujemy na herbatniki. Cytrynową galaretkę rozrabiamy w gorącej wodzie.Odstawiamy aż pół zastygnie. Będzie tężąca. I taką galaretkę wykładamy na brzoskwinie. Całość odstawiamy do lodówki najlepiej na noc

Tagi:

czekolada