Sposób przygotowania:
Herbatnikowy torcik z granatemETAP 1

Herbatniki dokładnie kruszymy. Najwygodniej zmiksować je krótko w malakserze.
ETAP 2

Tak przygotowane przekładamy do miski. Oddzielnie rozpuszczamy masło z czekoladą. Płynne składniki dodajemy do ciastek. Całość wyrabiamy dodając alkohol do smaku.
ETAP 3

Gotową masą czekoladowo- herbatnikową wykładamy spód i boki przygotowanej tortownicy. Po wyłożeniu tortownicę wkładamy do lodówki by masa stężała.
ETAP 4

Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy serek oraz cukier puder. Ilość cukru możemy zwiększyć, zmniejszyć.
Na koniec wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie miksujemy.
ETAP 5

Gotową śmietanową masę wylewamy na zastygnięte herbatnikowe ciasto. Na wyłożoną masę wykładamy równomiernie ziarna granatu. Całość ponownie odstawiamy do zastygnięcia.
Marika-
Magdalena88
misia5
Jedzonko5656