Sposób przygotowania:
Owocowy torcik słoneczko
Biszkopt : Białka oddzielić od żółtek i białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Do ubitych białek dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i za pomocą szpatułki wymieszać. Na koniec wlać olej, ponownie delikatnie wymieszać. Masę przelać do formy silikonowej do tarty o średnicy 26 cm i wyrównać powierzchnię. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec biszkopt 25 minut. Po upieczeniu biszkopt wyjąć z formy i wystudzić odwrócony do góry dnem. Ostudzony biszkopt nasączyć dowolnym płynem według naszego uznania ( u mnie była to herbata owocowa ). Masa : Bardzo zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno dodając barwnik. Potem dodać serek mascarpone i wszystko dokładnie połączyć. Wykończenie : Gotową masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Mandarynki umyć, obrać i podzielić na cząstki. Borówki ( ja użyłam rozmrożonych ) rozłożyć na masie śmietanowej. Następnie koliście dookoła ułożyć mandarynki i obłożyć na brzegu okrąg pestkami granatu. Resztę pestek posypać po wierzchu torcika po borówkach. Gotowy torcik schłodzić około 30 minut.
monikaT83
zewa
Jasne, częstuj się :)
gusia1000
lennox83
zewa
:)