Sposób przygotowania:
Delikatna inspiracja
Przygotować niezbędne składniki na tort i na masę. Jajka sparzyć, mąkę przesiać na sicie, w dalszej kolejności białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier. Dodać żółtka, nadal ubijając. Mąki przesiane ( ziemniaczaną z tortową) wymieszać, dodać proszek do pieczenia. Okrągłą tortownicę na spodzie wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze około 200 stopni C przez około 40-50 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Następnie przekroić biszkopt na dwie równe części. Przekrojone biszkopty skropić sokiem owocowym z lubionych owoców, posmarować biszkopty z jednej strony dżemem lub marmoladą owocową. Według przepisu podanego na opakowaniu wykonać masę truskawkową i wyłożyć ją na jeden biszkopt, rozsmarować i przykryć drugim biszkoptem. Śmietankę kremówkę schłodzić i ubić na sztywną masę ze śmietanfixem i w razie konieczności można dodać cukier puder.
Wyłożyć śmietankę na wierzch i na boki torta i równomiernie rozsmarować. Boki obłożyć wiórkami kokosowymi. Wyłożyć na tort dekoracje gotowe i na wierzch wyłożyć ziarenka granatu do dekoracji.
Wyłożyć śmietankę na wierzch i na boki torta i równomiernie rozsmarować. Boki obłożyć wiórkami kokosowymi. Wyłożyć na tort dekoracje gotowe i na wierzch wyłożyć ziarenka granatu do dekoracji.
Elficzna
Pyza
zewa
Mysiunia
darmiona
evita0007
. . i myślisz że sie dowiesz ? ^^
Elficzna
evita0007
. . . a może Agnieszka pracuje w cukierni ??
Bernadetta
Albo wracając do domu robi zdjęcia wszystkich tortów znajdujących sie w cukierniach, które mija... ?
Elficzna
Jakby to były jej torty to by dała zdjęcia z etapów robienia ! chociażby nieudekorowany tort...albo poprzekładane warstwy - cokolwiek zresztą