Sposób przygotowania:
Omlet z cukinią i parmezanem
Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy, aż lekko się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cukinię.
Dusimy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Do miseczki wbijamy jajka i rozbełtujemy lekko widelcem. Dodajemy pieprz, posiekaną natkę pietruszki oraz starty na tarce parmezan.
Mieszamy i zalewamy masą jajeczną cukinię. Smażymy omlet na bardzo małym ogniu, aż jajka się zetną. Nie przewracamy.
Zdejmujemy ostrożnie z patelni i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dusimy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Do miseczki wbijamy jajka i rozbełtujemy lekko widelcem. Dodajemy pieprz, posiekaną natkę pietruszki oraz starty na tarce parmezan.
Mieszamy i zalewamy masą jajeczną cukinię. Smażymy omlet na bardzo małym ogniu, aż jajka się zetną. Nie przewracamy.
Zdejmujemy ostrożnie z patelni i posypujemy posiekaną natką pietruszki.