Sposób przygotowania:
Holenderskie wianuszki.
Na stolnicę wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,ma-
-sło,wbić żółtka,dać cukier,cukier waniliowy,sól,szklankę śmietanki
oraz wyrobić i zagnieść.Dać do schłodzenia na pól godziny,natrzeć
blachę tłuszczem roślinnym,wysypać bułką tartą.Rozgrzać piekarnik do 180-200 st.C,a ciasto wyjąć i rozwałkować i wykrawać
wianuszki-jedno kółko kieliszkiem,a drugie foremką-kwiatek.Grub-
-ym cukrem kryształem posypywać wykrojone ciastka,palcami
wciskając cukier.Układać na wysmarowanej tłuszczem blasze i
wsuwać do piekarnika.Piec 20-25 min.Po upieczeniu wystudzić i
podawać na deser.
-sło,wbić żółtka,dać cukier,cukier waniliowy,sól,szklankę śmietanki
oraz wyrobić i zagnieść.Dać do schłodzenia na pól godziny,natrzeć
blachę tłuszczem roślinnym,wysypać bułką tartą.Rozgrzać piekarnik do 180-200 st.C,a ciasto wyjąć i rozwałkować i wykrawać
wianuszki-jedno kółko kieliszkiem,a drugie foremką-kwiatek.Grub-
-ym cukrem kryształem posypywać wykrojone ciastka,palcami
wciskając cukier.Układać na wysmarowanej tłuszczem blasze i
wsuwać do piekarnika.Piec 20-25 min.Po upieczeniu wystudzić i
podawać na deser.