ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Hot dogi w kajzerkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i proste domowe hot dogi.

Hot dogi w kajzerkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Hot dogi w kajzerkach

 

  • 4 kajzerki
  • 4 parówki cienkie
  • sałatka szwedzka w słoiku
  • keczup
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Hot dogi w kajzerkach
Bułki kajzerki przekrawamy na połowy. Każdą połowę nacinamy i otwieramy lekko. W nagrzanym piekarniku (150 stopni) umieszczamy przecięte bułki, trzymamy je do momentu aż staną się chrupkie (kilka minut). W każdą bułkę wkładamy pół ugotowanej parówki, po bokach układamy ogórki, wszystko polewamy keczupem i posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Hot dogi w kajzerkach
Parówki obieramy ze skórki i kroimy na połowy przed gotowaniem.
Hot dogi w kajzerkach
Ponacinane bułki pieczemy chwilę w niezbyt mocno nagrzanym piekarniku po to aby nadać im chrupkości.
Hot dogi w kajzerkach
Drobno posiekany szczypiorek doda potrawie smaku ale również stanowi dekorację.
Hot dogi w kajzerkach
Domowe hot dogi są znacznie zdrowsze niż te które można zakupić na mieście.