Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Hot dogi z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczna alternatywa dla tradycyjnych hot dogów w bułce.

Hot dogi z ciasta francuskiego

Składniki:

Hot dogi z ciasta francuskiego

 

  • opakowanie parówek (ok. 300 g)
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • żółtko
  • łyżka musztardy (np. sarepskiej lub stołowej)
  • kilka plasterków sera żółtego
  • łyżeczka oregano
  • mąka

 

Sposób przygotowania:

Hot dogi z ciasta francuskiego
Mąką posyp stolnicę i rozwałkuj nieco ciasto, pokrój je na prostokąty, takie aby obkleić nimi parówkę. Ciasto posmaruj cienką warstwą musztardy i rozłóż na nim ser, owiń nim parówki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i ułóż parówki. Posmaruj zawinięte parówki roztrzepanym żółtkiem i posyp oregano. Piecz w temp. 180 st. C przez ok. 15-20 min. Podawać do hot dogów dowolne dodatki.