Sposób przygotowania:
Idealne ciasto do pizzy1.

Drożdże kruszę, mieszam z łyżeczką cukru, zalewam 100 ml ciepłej wody. Odstawiam na 10 minut.
2.

Do miski wsypuję mąkę, dolewam 2 łyżki oliwy, wlewam drożdże dodaję sól i 100 ml wody, ciasto razem ze sobą wyrabiam. Miskę smaruję olejem, odstawiam ciasto na 1, 5 godziny dopóki nie powoi swoją objętość.
3.

Miskę smaruję olejem, odstawiam ciasto na 1,5 godziny dopóki nie powoi swoją objętość.
4.

Gdy ciasto podwoi swoja objętość, zdejmuje ściereczkę i wyrabiam ciasto, a następnie dziele na 3 części, rozwałkowywyuje
5.

Ciasto rozwałkowuje, następnie wykładam na wysmarowanej olejem blachą, smaruję koncentratem. Piekę przez 15 minut w 240 stopniach.