Sposób przygotowania:
Idealne ciasto do pizzy1.
![idealne ciasto do pizzy idealne ciasto do pizzy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/idealne-ciasto-do-pizzy-365223.jpg)
Drożdże kruszę, mieszam z łyżeczką cukru, zalewam 100 ml ciepłej wody. Odstawiam na 10 minut.
2.
![idealne ciasto do pizzy idealne ciasto do pizzy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/idealne-ciasto-do-pizzy-365224.jpg)
Do miski wsypuję mąkę, dolewam 2 łyżki oliwy, wlewam drożdże dodaję sól i 100 ml wody, ciasto razem ze sobą wyrabiam. Miskę smaruję olejem, odstawiam ciasto na 1, 5 godziny dopóki nie powoi swoją objętość.
3.
![idealne ciasto do pizzy idealne ciasto do pizzy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/idealne-ciasto-do-pizzy-365225.jpg)
Miskę smaruję olejem, odstawiam ciasto na 1,5 godziny dopóki nie powoi swoją objętość.
4.
![idealne ciasto do pizzy idealne ciasto do pizzy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/idealne-ciasto-do-pizzy-365226.jpg)
Gdy ciasto podwoi swoja objętość, zdejmuje ściereczkę i wyrabiam ciasto, a następnie dziele na 3 części, rozwałkowywyuje
5.
![idealne ciasto do pizzy idealne ciasto do pizzy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/idealne-ciasto-do-pizzy-365227.jpg)
Ciasto rozwałkowuje, następnie wykładam na wysmarowanej olejem blachą, smaruję koncentratem. Piekę przez 15 minut w 240 stopniach.