Sposób przygotowania:
Indonezyjska sałatka owocowa.
Wszystkie owoce umyć.Mango,kiwi,papaję obrać,z owoców usun-
-ąć pestki.Papryczkę chilli umyć pod zimną wodą,przeciąć,usunąć
gniazda nasienne i posiekać drobno.Przygotować sos:rozgrzać pa-
-stę krewetkową.Dodać cukier,winegret,pastę tamaryndową,papry-
-czkę chlli,sól.Gotować na średnim ogniu przez 2-3 min. i zmikso-
-wać.W dużej salaterce wymieszać pokrojone owoce,polać sosem
i podawać.
-ąć pestki.Papryczkę chilli umyć pod zimną wodą,przeciąć,usunąć
gniazda nasienne i posiekać drobno.Przygotować sos:rozgrzać pa-
-stę krewetkową.Dodać cukier,winegret,pastę tamaryndową,papry-
-czkę chlli,sól.Gotować na średnim ogniu przez 2-3 min. i zmikso-
-wać.W dużej salaterce wymieszać pokrojone owoce,polać sosem
i podawać.