marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Indonezyjska sałatka owocowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wszystkie owoce dokładnie wymyć i obrać.Pokroić na kawałki.Zr- -obić sos i gotować z ok.2-3 min.i zmiksować.Dać do salaterki owoce,polać sos

Indonezyjska sałatka owocowa.

Składniki:

Indonezyjska sałatka owocowa.

 

  • 1 mango,
  • 1 papaja,
  • 8 śliwek,
  • 4 kiwi,
  • 100 g.czereśni,
  • 1 łyżka pasty krewetkowej,
  • 1 łyżka sosu vinegrette,
  • 1 łyżka pasty tamaryndowej,
  • 1 mała papryczka chlli,
  • 120 g.brązowego cukru,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Indonezyjska sałatka owocowa.
Wszystkie owoce umyć.Mango,kiwi,papaję obrać,z owoców usun-
-ąć pestki.Papryczkę chilli umyć pod zimną wodą,przeciąć,usunąć
gniazda nasienne i posiekać drobno.Przygotować sos:rozgrzać pa-
-stę krewetkową.Dodać cukier,winegret,pastę tamaryndową,papry-
-czkę chlli,sól.Gotować na średnim ogniu przez 2-3 min. i zmikso-
-wać.W dużej salaterce wymieszać pokrojone owoce,polać sosem
i podawać.